Een schaal vol zelfgemaakte repen
Eerder deze maand gaf ik jullie een aantal (h)eerlijke tips om jezelf als bourgondiër een beetje te temmen. Een blogpost die met enthousiasme door jullie werd onthaald. Begrijpelijk natuurlijk want het begin van het nieuwe jaar vraagt altijd weer om een portie tips en tricks (met een dosis humor).
Recept
Ben jij benieuwd naar die tips en tricks, je leest ze >> hier <<. Vandaag deel ik het recept dat ik twee jaar geleden kreeg van gewichtconsulente Nathalie Appel. Een recept waar ik je zeker van laat watertanden! Vooruit het is geen chocoladereep van meneer Tony, alhoewel deze reep qua smaaksensatie toch aardig boven de Tony chocolonely uitsteekt.
Ingrediënten
225 gr Havermout
130 gr gemengde noten
100 g suiker of een snufje zoetstof
130 g rozijnen
1/2 tl zout
Snufje kaneel
75 g pindakaas
85 g honing
60 g boter
1 tl Vanille extract
Neem de ingrediënten over op je boodschappenlijstje en tover vandaag nog deze heerlijke repen op tafel. Je kunt natuurlijk zelf de keuze maken enkele ingrediënten weg te laten of bij te voegen. Zo zou ik er graag nog eens een stel maken met een beetje kokos erdoorheen.
Bereiding:
Doe alle ingrediënten samen in een kom, zet de mixer er bovenop en spreid het dikke beslag uit over een ingevette ovenschaal of bakplaat. Verwarm de oven op 180 graden en zet hem daar voor een half uurtje in. Klaar is kees! Laat hem een half uurtje rusten op het aanrecht en stop hem voor je hem gaat aansnijden nog een half uurtje in de koelkast. Snijd de grote plak in repen of blokjes en leg ze op een feestelijk bordje.
Klaar voor een hemels verwenmomentje?
-x- Mama van Dijk
No Comments